Många eftersträvar det perfekta leendet. Det finns många olika behandlingar att välja mellan. De olika behandlingarna passar olika besvär och olika individuella förutsättningar. 

 Att ha en frisk mun är viktigt förnga människor, och estetisk tandvård blir allt mer populärt inom tandvården. Estetiska behandlingar inriktar sig på att förbättra utseendet på tänderna, och det finns många olika behandlingar att välja mellan.  

Här är några av de vanligaste typerna av estetiska tandvårdsbehandlingar som finns: 

Blekning av tänder:
Tandblekning är en behandling som används för att ljusa upp missfärgade tänder. Det finns olika metoder för blekning, inklusive hemmakit och professionella behandlingar som utförs av en tandläkare eller tandhygienist på klinik. 

 Tandköttskorrigering: 
Det här är en behandling som innebär att om man har en obalans mellan rött och vitt i munnen korrigerar mängden tandkött för att skapa harmoni. Ett vanligt komplement till denna behandling är att man använder exempelvis skalfasader för att bygga på tänderna och förlänga dem till önskat utseende. 

 Skalfasader: 

Skalfasader är en metod som används för att justera tänderna utseende. Då ersätts tandens yttersta lager av ett tunt skal av antingen porslin eller komposit.  

Tandkronor:  
Detta är en behandling som används för att ersätta trasiga eller saknade tandrader. En tandkrona är en konstgjord skal som sätts på en trasig tand för att skydda den och ge den ett nytt utseende. Denna behandling används ofta när det finns funktionell problematik.  

Det är viktigt att komma ihåg att alla estetiska tandvårdsbehandlingar inte alltid är lämpliga för alla patienter. Det är viktigt att rådfråga en tandläkare innan du genomför någon form av estetisk tandvård.